DogTech: A kutya pórázhoz szoktatása


Állat / kedd, november 29th, 2016

Minthogy a kiskutya tanítása pórázon folyik, mindenekelőtt szoktassuk hozzá ehhez a kellemetlen szerszámhoz. Csak ajánlani tudjuk a DogTech prémium minőségű felszereléseit, melyek között a kutya oktatásához szükséges összes felszerelést megtaláljuk.
A pórázhoz szoktatás próbálkozásai közben az egyik legfontosabb szempont az legyen, hogy ne alkalmazzunk kényszert, ne okozzunk fájdalmat kiskutyának, mert az állatba bevésődik, hogy a póráz felcsatolása együtt jár a fájdalommal, a kellemetlenségekkel. Azokat a kutyákat, amelyek pórázon a gazdájuk mögött, nem pedig mellette haladnak, már eleve elrontották a pórázhoz való helytelen szoktatással.
Megpróbálhatjuk a DogTech hámok viselését is, ha szeretnénk a rakoncátlan kutyát könnyebben féken tartani. A Pacsizoo-nál a DogTech húzó-és sporthámok széles választéka kedvező áron elérhető.


A látszólagos engedetlenség és tiltakozás a póráz ellen viszonylag gyorsan kiküszöbölhető, ha a tulajdonos a pórázra vett kölyköt állandóan dicséri, simogatja. Így a kutya a póráz felcsatolását kellemes érzésekkel, a gazdával való örömteli fizikai kontaktussal társítja.
A pórázhoz való szoktatás kezdetén kerülni kell mindenfajta rángatást, erőszakos húzogatást a vezetőszíjjal, különben a kutya – érthető módon – elkedvetlenedik, és szinte vonszolni kell majd. A kölyök az első próbálkozások alkalmával általában a szájába veszi a pórázt és önfeledten játszadozik vele. Ezt legalábbis eleinte nézzük el neki! A pacsizoo.hu webáruázban a DogTech márka valamenyi termékét megtalálja a pórázokat, nyakörveket, hámokat, kiképző felszereléseket, DogTech szájkosarakat.