A 175 70 R13 téli gumi a kisautók kedvence


Szolgáltatás / szombat, október 14th, 2017

Biztosan előfordult már Önnel is, hogy autója nem úgy tapadt az útra, mint azt elvárta volna. Ez főleg a téli útviszonyok között jellemző, és ezért ilyenkor sajnos több a sérülés és a baleset. A 175 70 R13 téli gumi jellemzően a kis kategóriás autók közkedvelt gumimérete.

A 13 colos felnik a kiskategóriás autókra jellemzőek. Azonban a gyári ajánlott gumimérettől el lehet térni, a jobb kinézet és magasabb teljesítmény érdekében. Megoszlanak a vélemények az autósok között, hogy valójában a 175 70 R13 téli gumi tényleg megfelelő az adott autómárkához, vagy érdemesebb inkább nagyobbat választani.

A nagyobb kerék azonban nagyobb fogyasztással is jár, valamint értelemszerűen drágább is. Az autósok a téli gumik tekintetében inkább óvatosak a választásban, mivel a jó tapadás több mérettel is elérhető. Télen inkább a gumi barázdáltsága a mérvadó és nem a mérete. A mély barázdák jobban elvezetik a csapadékot és jobb tapadást biztosítanak. A 175 70 R13 téli gumi inkább új korában mondható megbízhatóbbnak, és reméljük, hogy nem kerül sor balesetre használatuk közben.