A bőrgyógyászat doktorai megbízhatóak


Egészség / szerda, november 2nd, 2022

Az anyajegyek kialakulásában szerepet játszik a genetikai hajlam, a hormonháztartás, illetve az UV-sugárzás. Ha a méretében, színében és formájában változások fedezhetőek fel, javasolt a bőrgyógyászat osztályát felkeresni. Folyamatosan figyelemmel kell követni azok állapotát, hogy elkerülhető legyen a bőrrák kialakulása. A melanoma hazánkban a 40-45 év közötti embereknél alakul ki a leggyakrabban. Közel 30 %-ban a meglévő anyajegyek a felelősek a betegség megjelenéséért. A tünetek között szerepel a vérző, nedvező, megváltozott méretű és alakú anyajegy.

Ha a körülötte lévő bőrréteg begyulladd, akkor mihamarabb a bőrgyógyászat felé vegye az irányt. A vizsgálatokra lehetősége van személyesen vagy online időpontot foglalni. Az utóbbi opció sokkal kényelmesebb, hiszen ki sem kell mozdulnia otthonról ahhoz, hogy intézkedjen. A bőrgyógyászat időben való felkeresésével a gyanús elváltozások könnyen kiszűrhetőek és eredményesen eltüntethetőek. Az orvos utasításait mindenképp be kell tartani annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki a későbbiekben szövődmények.

Mi történik a bőrgyógyászati konzultáción?

A megelőzés fontos szerepet tölt be a betegségek kialakulásában. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, elengedhetetlen a rendszeres bőrgyógyászati szűrővizsgálatokon részt venni. Évente legalább egy alkalommal szánjon időt arra, hogy alaposan megvizsgáltassa magát, még akkor is, ha nem észlel elváltozást! A különböző bőrproblémák nagyban megnehezítik a mindennapokat. Hatással lehetnek az életminőségre, hiszen sok esetben rontják azt. A bőrgyógyászati panaszok gyakran összefüggésben vannak más belső szervi betegségekkel, ezért a jelekre mindenképpen figyelni kell!

Az intézményekben gyerekeket és felnőtteket egyaránt kezelnek. A vizsgálatok meghatározása és elvégzése előtt minden esetben áttanulmányozzák a kórelőzményt. A korábban készült leletek olyan információkat tartalmaznak, amelyek a szakorvosoknak hasznosak. Ezt követően kikérdezik a pácienseket azzal kapcsolatban, hogy milyen jellegű tüneteket tapasztalnak. Az első alkalommal a bőrgyógyászati konzultációra kerül sor, ahol lényeges szempont az őszinteség.