A gáz tervezés komplex procedúrája


Szolgáltatás / vasárnap, augusztus 7th, 2022

Ha megtörtént a modern kondenzációs kazán felszerelése, illetve megvan a kéményseprői szakvélemény, akkor érdemes még megvizsgálni a gázhálózat állapotát és az alapanyagait is. Miért fontosak az utóbbiak? Mert ezek nagymértékben kihatnak a gáz tervezés megannyi folyamatára.

Sőt, még a terv ára is függ ettől. Ha a gázcsövön nem szükséges módosításokat végrehajtani, a kazán sem került más helyre, akkor egyszerűsített gázkészülékcsere keretein belül, a gáz műszaki megfelelőségi vizsgálaton biztos, hogy pozitív elbírálást kap majd.

Mi a helyzet akkor, ha a valamilyen oknál fogva nem teljesülnek az egyszerűsített készülékcserére vonatkozó szabályok, előírások? Ebben az esetben elengedhetetlen egy újabb gáz tervezés, ami lehet gázcső módosítás, ledugózás vagy gázfogyasztó megszüntetés.

Sőt, akár a teljes gázhálózat cseréje, komplett gáz bekötés vagy új gázcső kivitelezése is szükségessé válhat. Ha megérkezik a végleges kéményseprőipari szakvélemény az engedélyezendő készülékhez, ami lehet egy kondenzációs kazán is, akkor megkezdhető a gáz tervezés, a csőhálózat kitervelése, a gázcső átalakítás vagy akár a komplett kivitelezés is.

Fernox fűtési rendszer átmosás és a hatékonyság a régi lesz

Egy fűtésben akadozó rendszeren sok esetben segíthet egy profi tisztítás. A Fernox fűtési rendszer átmosás nagy előnye, hogy egyszeri kiszállásra van szükség a szakemberek részéről ahhoz, hogy garantált legyen a siker. További jó oldala, hogy a műszaki megoldás nem követeli meg a fűtés teljes leállítását.

Ennek köszönhetően pedig télen is elvégezhető. Mi a Fernox fűtési rendszer átmosás lényege? A vegyszeres fűtésvizet a működő kazánon keresztül áramoltatva a mosóberendezés szivattyújával keringetik a hozzáértő szakik, aminek eredményeként szépen megtisztul a kazán hőcserélője.

A Fernox fűtési rendszer átmosás hőkamera használatával is történik, így megfigyelhető a fűtőközeg áramlási tulajdonsága. Gyakran döntenek a mesterek a Fernox F8 cleaner Power tisztító mosóvegyszer mellett, ami ami a kazántestben lerakodott szennyeződés feloldásra, illetve annak eltávolítására teljes mértékben alkalmas.