A kompakt, kis tömegű faipari marógép


Szolgáltatás / vasárnap, november 12th, 2017

A fa megmunkálásához a legjobb szakembernek is szüksége lesz egy kiváló, precíz és magas színvonalú gépre. Ennek a hiányában a legtapasztaltabb profi sem tud tökéletes munkát végezni. A faipari marógép az egyik legfontosabb munkagépek közé tartozik.

A legújabb darabok a teljes hullámú elektronikus fordulatszám szabályozó konstanselektronikának köszönhetően garantálják a megmunkálandó anyaghoz a leginkább megfelelő fordulatszám kiválasztását. Sőt, a korszerűséget igazolja az is, hogy az elektronikus fordulatszám tartás biztosítja az állandó fordulatszámot a nagyobb terhelés alatt is, legyen az 16000-27000/p között bármekkora. A szakemberek azt is nagy előnynek tekintik, hogy a változtatható fordulatszám mindig lehetővé teszi a faipari marógép precíz használatát. A legnépszerűbb faipari marógép a kompakt, kis tömeggel bíró fajta, amelyiknek a kezelése könnyű és roppant kényelmes.

A boltokban megvásárolható az alumínium motorházas konstrukciós, és a felépítésnek hála igen könnyedén kialakítható a fix talpas vagy a merülőtalpas kivitel is. Mielőtt azonban bárki is a faipari marógép tartozékainak behelyezését és kicserélését elvégzi, kötelező feltenni a védőkesztyűt. Ezek a gépek a használat céljától függően különböző kivitelekben és minőségben kaphatók. Szerencsére hazánkban is ott vannak olyan internetes áruházak, ahol a felhozatalban megfigyelhető a rendkívüli változatosság. Ennek köszönhetően a vásárló biztosan megtalálja azt a darabot, amelyikre vágyik.

A kedvelt típusok közé sorolható a nagy teljesítményű, gyorsvágó acélból készült faipari marógép, amelyik puha anyagok, mint például puhafa és műanyag, megmunkálására használhatók. Azonban a keményfém élekkel ellátott marószerszámok kemény matériák, akárcsak a keményfa és alumínium, megmunkálására szolgálnak. A vásárlás előtt a vevőnek mindig elmondják a szakemberek, hogy csakis kifogástalan állapotú, tiszta marószerszámokat tanácsos használni. Ellenkező esetben sokkal gyakrabban fordulhatnak elő balesetek, amelyek nagyon komolyak is lehetnek. A faipari marógép esetében azt sem lehet elfelejteni, hogy mindig az adott munkához passzoló marószerszámot kell alkalmazni.