A nagy teljesítményű vízteres kandalló a gazdaságos megoldás


Webáruház / péntek, január 20th, 2023

Napjainkban rendkívül széles a kínálat a fűtéstechnika terén, nem kizárt akár többféle fűtési módszer kombinálása sem. Ha a tűz ropogásának élményét szeretnénk élvezni az otthonunkban, válasszunk kandallót, amely fűtésre és akár meleg víz ellátásra is használható.

A nagy teljesítményű vízteres kandalló ötvözi a kazán és a kandalló tulajdonságait. Egyrészt melegít a hagyományos kandalló módján, másrészt a fűtési rendszerre csatlakoztatva a használati meleg víz ellátást is biztosítja a háztartás számára, miközben segítheti a fűtőkazán munkáját.

A nagy teljesítményű vízteres kandalló vízterében felmelegített víz csővezetéken keresztül jut el a fűtési rendszer radiátoraihoz, illetve a padlófűtéshez, ennek köszönhetően nemcsak ott képes meleget szolgáltatni, ahol a kandalló van. Puffer tartállyal kiegészítve tovább fokozható a gazdaságos működtetés, mert az előállított meleg vizet ebben tárolva hosszabb időn keresztül fel lehet használni.

Külső levegős kandalló, a modern fűtéstechnikai berendezés

Köztudott dolog, hogy a fa égéséhez sok levegőre van szükség. Régen a rosszul záródó nyílászárókkal rendelkező házakban, az ablakok résein, illetve azok körül a levegő akadály nélkül be tudott jutni a helyiségbe. Manapság viszont, a korszerű szigetelések és nyílászárók megakadályozzák a plusz levegő beérkezését a lakótérbe.

Viszont erre szükség lenne a kandalló begyújtásához, üzemeltetéséhez. Erre lehet megoldás a külső levegős kandalló, amikor egy levegőcsatornán vezetjük be az égési levegőt a tűztérbe. Az égési levegő nyomvonalának és keresztmetszetének meghatározásához mindenképp ajánlott hozzáértő kazánépítő szakember segítségét kérni.

Az ehhez szükséges anyagok és kellékek megtalálhatók a benkel.hu weboldalon, ahol a külső levegős kandalló is nagy választékban elérhető. A Benkel kétféle frontrésszel gyártja kandallóbetétet, a rusztikus és a modern, letisztult divatirányzat jegyében. A modern kandallóbetétek rendelkeznek a külső levegő rácsatlakozási lehetőséggel, így az égési levegő ellátás külső légforrásból megoldott.