A valódi biztonságot csak a szerve hosting szavatolhatja


Szolgáltatás / kedd, október 20th, 2015

Szervereink biztonsága mindennél fontosabb – nem csak a kibertérben, de a való világban is. Az érzékeny gépek olyan információkat tárolnak, olyan szolgáltatásokat működtetnek, amelyek nem csak a vállalat sikeressége, de létezése szempontjából is kritikusak. És magunk a biztonságot csakis komoly költségek árán garantálhatjuk.

A biztonsági rendszer kiépítésekor több dologra is figyelnünk kell. Hagyományos értelemben vett biztonságot kell garantálnunk, vagyis csak az arra illetékesek számára biztosítani a belépés lehetőségét az elzárt szerverterembe. Ez elsősorban azt garantálja, hogy senki se lophasson el vagy semmisíthessen meg adatokat, vagy éppen fertőzze meg rendszerünket kártevőkkel.

Ez azonban még csak az egyik aspektus. A valóban biztonságos tárolást akkor tudjuk biztosítani, ha csak a hozzáértők férnek a szerverekhez.

Nem véletlen, hogy a modern adatközpontokban még a takarítást is magasan képzett profik végzik. Aki nem ért a szerverekhez, egy adatközpontban vagy akár egy kisebb szerverteremben is olyan lehet a legjobb szándékkal is, mint a közmondásos elefánt.

A szerver természetesen maga a porcelán.

Nem csak a direkt fizikai károkozástól kell félnünk. Ha szennyeződés jut a levegőbe, ha egy szervert valamilyen maró anyag ér, máris nagyon komoly és költséges hibák elébe nézünk. A szerverek kényes jószágok, a szennyeződés helyrehozhatatlan károkat, zárlatot, hardverhibákat okozhat, amelyek azután szervizelést, cserét vonnak maguk után.

Egészen másként fest mindez, ha szerver hosting szolgáltatást alkalmazunk.

Ha szervereinket egy a DoclerNetéhez hasonló (https://www.doclernet.hu/szerverhosztingelhelyezes/) ultramodern adatközpontban helyezzük el, egészen nyugodtan alhatunk. Nem csak teljes rendelkezésre állást biztosít majd az infrastruktúra, de egyben az is garantált, hogy senki nem fér majd hozzá a gépekhez, aki illetéktelenül tenné ezt.

Olyan profik fogják ugyanakkor a rendszert, a gépeket figyelemmel követni, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen hibákra lehet számítani, hogy hogyan lehet már előre kiszúrni ezek jeleit és megelőzni a bajt, és hogy mi a teendő a legváratlanabb helyzetekben. A technológiai háttérért és a szakértelemért egyszerre fizetünk – mégpedig sokszorta alacsonyabb árat, mintha saját magunk állnánk neki mindezek megoldásának.