Az akvárium külső szűrő megtisztítja a vizet


Webáruház / szerda, december 14th, 2022

Ha rendelkezik néhány hallal vagy azon gondolkodik, hogy vásároljon, akkor felmerülhet a kérdés, érdemes-e szűrőt venni az akváriumba? Az akvárium külső szűrő alapvetően megtisztítja a vizet a törmeléktől, eltávolítja az ammónia és nitrátok mérgező felhalmozódását, levegőzteti a vizet, hogy a halak lélegezhessenek. Ez pedig igazán előnyös dolog. Igazán egyszerűnek tűnhet, ha végiggondolja, hogy egyszerűen eltávolíthatja a halat, megtisztíthatja a helyüket, kicserélheti a vizet, majd visszateheti, de mégis miért foglalkozna ezzel heti rendszerességgel?

A hal eltávolítása traumatizáló hatással van az állatra. Az akvárium külső szűrő azt is jelenti, hogy nem kell minden héten elvégeznie ezt a munkát. Mi a helyzet a trópusi halakkal? Nos, a pontos hőmérsékleten tartott sós víz iránti igényük miatt, a kézi tisztítás nem praktikus opció, így az akvárium külső szűrő marad a legkézenfekvőbb megoldás.

Az akvárium díszek szuper befektetést jelentenek

A mesterséges akváriumi kiegészítők legvonzóbb tulajdonsága, hogy nem tudnak reagálni a berendezés más tartalmaira. Az akvárium díszek egyáltalán nincsenek hatással a kémiai összetételére. Káros kártevőktől és parazitáktól, például csigáktól mentesek, nem mennek keresztül biológiai változásokon, például bomláson. Ezért nem okoznak kárt az akvárium egyik lakójában sem. Javasoljuk azonban, hogy minden hónapban vegye ki az akvárium díszeket és tisztítsa meg ezeket speciális, kifejezetten ilyen tartozékokhoz készült tisztítószerrel!

Ennek célja a felületükön összegyűlt szerves és ásványi lerakódások nyomainak eltávolítása. Az akvárium vásárlásakor csak kezdeti költségeket kell elviselnie, mivel a tartozékoknak nincsenek ilyen költségeik. Az akvárium díszek, mint például a mesterséges növények és korallok, nem igényelnek különleges világítást és nem befolyásolják ezeket az agresszív körülmények. Tartósságuk a másik olyan tényező, ami miatt ideális befektetést jelentenek. A mesterséges akvárium tartozékok percek alatt feldobják bármelyik berendezés megjelenését.