Az ayurveda legfontosabb gyógynövényei


Egészség / szombat, augusztus 29th, 2015

Az ájurvédikus gyógyászatról egyre többet lehet hallani, de talán kevesen tudják, hogy tulajdonképpen mit is jelent ez. A mesterek úgy vélik, hogy tulajdonképpen egy olyan tudást van lehetőségünk így megszerezni, ami segít eldönteni, hogy mi a helyes, mi a helytelen. Meghatározza maga az élet fogalmát.

Az ayurveda legfőbb célja, hogy kezelje a betegségeket és megőrizze az egészséget. Ennek érdekében három fő ayurveda gyógynövényt kell megismerni. Az amalaki az egyik legerősebb fiatalító szernek tekinthető az ayurveda tudományában. Növeli a vérsejtek számát. Tisztítja a szervezetet, erősíti a fogakat. Az amalaki az egyik legjobb természetes C vitamin forrásnak is tekinthető. Fokozza az étvágyat. Segít helyreállítani a magas vércukorszintet. A második gyógynövény a bibhitaki, ami elősegíti a haj növekedését, erősíti a tüdőt megfázás esetén.

Rendszeresen fogyasztva tisztítja a beleket. Harmadik helyet foglalja el a haritaki, ami növeli az intelligenciát és a bölcsességet. A haritaki rendszeres szedésével szabályozható az emésztőrendszer normális működése. Elősegíti a jobb felszívódást. Erősíti a látást, a hallást. Menstruáció esetén is nagyon hasznos. Daganatos megbetegedések esetén is csodákra képes. Az ayurveda orvostudomány szerint hosszú életet tesz lehetővé. Arra mindenképpen figyelni kell, hogy terhesség esetén semmiképpen ne használjuk a fent említett készítményeket. Az ayurveda gyógynövényeknek nincs kellemes íze, többségük fanyar és kellemetlen, de hatásuk igazán csodálatos.