Az E27 izzó foglalata ugyanolyan


Szolgáltatás / hétfő, november 6th, 2017

Az ember valahogy úgy van, hogy a nagy változások érdekében nem igazán akar jelentős eltéréseket eszközölni. Ez így van a spórolás terén is. A LED fényforrások már régóta bebizonyították, hogy képesek lenyomni a villanyszámlát és ehhez jó eszközül szolgál az E27 izzó típusa.

A LED világítás tulajdonképpen nem igényel olyan régi típusú foglalatot, mint amilyen az E27, de a kisebb foglalathoz át kellene alakítani az egész foglalatrendszert. Ezt a feladatot általában csak azok vállalják, akik már eredetileg így tervezik meg a belső és külső világítást. Egy átlagos háztartásban ez sokszor nem kívánatos, hiszen a családok csak lépésenként szokták kicserélni a világítást. Ahhoz, hogy ők is élvezhessék a LED által biztosított fényt és alacsony fogyasztást, az E27 izzó remek választás.

Csupán be kell tekerni a már létező foglalatba és figyelni a változást. A régi típusú égők üvegrészét is hasonlóképpen alakították ki az E27 típusnál. Egyes csillárokba ez jól mutat, így nem szívesen helyettesítik pontszerű fényforrásokkal, továbbá a régimódi kialakítással a fény nemcsak szűk szögben érkezik, hanem jobban szétszóródik. Egyes esetekben a belső hálózat feszültségét is csökkenteni kell ahhoz, hogy üzembiztosan működjön például egy 12 voltos LED révén.

Főleg akkor fontos ez, ha mindegyik fényforrás ezen a feszültségen működik. A Volt csökkentésével a belső feszültség is csökken és a LED izzóban foglalt reakció a megfelelő ütemben játszódik le ahhoz, hogy a gyártó által szavatolt fényerősséget leadja. A 12 voltos LED általában nem fogyaszt többet mint 10 W, de ez nem azt jelenti, hogy ne lennének elég erősek ahhoz, hogy bevilágítsák a teret. Tudni kell, hogy a fit LED általában koncentrált fénycsóvával rendelkezik, vagyis nem úgy működik, mint a régi izzó, amelyek mindenfelé szórták a fényt. Nagyon hatékonyan tudják ezt a fajta fényforrást hasznosítani a kirakatok és üzletek megvilágításában, de a lakásokban is szívesen használják bizonyos helyeken. Ehhez persze a 12 voltos LED égőt megfelelő foglalattal kell ellátni.