Az érszűkület jelei jellegzetesek


Webáruház / hétfő, január 9th, 2023

Az emberi szervezetben az ereket számos veszély fenyegeti. Az érszűkület jelei annak függvényében változnak, hogy az érrendszer mely szakasza érintett. Érdemes tudni, hogy az erek károsodása igen korán elkezdődik. Ez a negatív folyamat a legtöbb ember 30-as éveinek elején beindul. Sok rizikófaktor van, ami fokozhatja a kialakulását. Ilyen, például az elhízás, a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a helytelen táplálkozás.

A betegség hosszú ideig tünetmentes lehet, ezért sok esetben, mire szemmel látható vagy érezhető lesz, egyes szervek már előrehaladott károsodást szenvednek. Az érszűkület jelei közül a legjellegzetesebb a terhelésre jelentkező fájdalom. Az orvosi kezelés minden esetben fizikai vizsgálattal kezdődik. Ezután következik a duplex ultrahang és az EKG. A megelőzésének a legfontosabb eleme a helyes életvitel. Az érszűkület jelei korai szakaszban a végtagzsibbadás és a hidegérzet. Ha ezeket tapasztalja, akkor ne habozzon, hanem azonnal keresse fel a háziorvosát!

A meszesedés visszafordítása nem valósítható meg

Ez a betegség leginkább a középkorú embereket érinti. A meszesedés visszafordítása teljes mértékben sajnos nem lehetséges, azonban jól kezelhető. A probléma kialakulásáért a K2-vitamin hiánya a felelős és persze a helytelen életmód. Ha pótolja ezt a vitamint, változtat az életmódján és rendszeresen mozog, akkor jól kordában lehet tartani. Bizonyos gyógyszerek lassíthatják vagy meg is állíthatják a plakkok lerakódását. A szakember által meghatározott diéta betartása nagyon fontos, mivel a túlsúly nagy kockázatot jelent.

Ha a végtagok a kelleténél nagyobb súlyt cipelnek, akkor az megterheli a keringési rendszert. A meszesedés visszafordítása nem valósítható meg, ezért törekedni kell a megelőzésére! Érdemes fokozni az Omega-3 zsírsavak bevitelét és a D-vitamin pótlást. A szakértők jótékony hatást tulajdonítanak a fokhagymának és a mustármagnak, hiszen ezek élénkítik a keringést. A meszesedés visszafordítása tehát nem, de a kezelése lehetséges. A legjobb döntés az, ha felkeres egy szakorvost és együtt kidolgozzák a terápia menetét.