Az öngyilkosság oka időben kiderülhet


Szolgáltatás / péntek, november 25th, 2022

Gyakran mentális zavar, lelki trauma, elviselhetetlen fájdalom áll a hátterében. Az öngyilkosság oka, a szakemberek szerint a hosszútávon fennálló depresszió. Számos kutatás bebizonyította, hogy 50-70 %-ban ez a dolog a felelős. Általában akkor fogalmazódik meg a gondolata, ha a kétségbeesés már olyan mértékű, hogy a halálvágy győzelmet arat az élni akarás felett.

A legtöbben leplezik az érzéseiket, így a családtagok vagy a barátok észre sem veszik a problémákat. Az öngyilkosság oka sok esetben nem derül ki. Ha csak a gondolata fordult meg a fejében, akkor is segítséget kell kérnie! Bátran forduljon pszichoterapeutához, klinikai pszichológushoz, vegyen részt önsegítő csoportos beszélgetéseken!

Egy érzelmi próbatétel súlyos megrázkódtatással jár. Lehetőleg kerülje azokat a kiváltó tényezőket, amelyek erre a rossz dologra emlékeztetik. Keresse az olyan emberek társaságát, akik jó hatással vannak Önre! Az öngyilkosság oka a genetikára is visszavezethető. Ha a családban korábban történt efféle probléma, akkor joggal lehet gyanakodni.