Csak a magas minőségű Opel Corsa C alufelnit szabad megvenni


Webáruház / szerda, április 27th, 2022

Nem szabad a keréktárcsát csak az autó díszeként kezelni, hiszen egy a teljesítményre, a biztonságos vezetésre nagymértékben kiható alkatrészről van szó. Ezért sem jöhet szóba bármilyen Opel Corsa C alufelni. A járgány gépkönyvében pontosan meg van adva, hogy a tulaj milyen határok között mozoghat a vásárláskor.

Ha nem szeretne a jelöltnél nagyobbat vagy épp kisebbet feltenni a kocsira, pár dologra akkor is oda kell figyelni: a beszerzendő Opel Corsa C alufelni minőségére. Mivel óriási a felhozatal a hazai piacon is, ezért könnyű belefutni egy olyan termékbe, ami sajnos nem garantálja a magas színvonalat és azt, amit elvár a vevő.

Mire kell hát figyelni? A legalapvetőbb, amit észben kell tartani, hogy a neves Opel Corsa C alufelni gyártók termékei egytől egyig megfelelnek a legkülönfélébb minőségi követelményeknek. Egy valamit azonban nem szabad elfelejteni: ha a kinézett alkatrészt az amerikai piacra szánták, akkor az nem feltétlenül fog rendelkezni jóváhagyással az európai piaci forgalmazáshoz.

Azt, hogy bármely európai ország előírásrendszere szerint jóváhagyatták a felnit, azt három betűjel jelöli. Elég csak egyet keresni az Opel Corsa C alufelni oldalán, hiszen nem jellemző, hogy mind a hárommal találkozik a vásárló.

A Suzuki Swift gyári alufelni jóváhagyását garantáló kódok

>Milyen betűkódokról van szó? A JIL, VIA vagy KBA a Suzuki Swift gyári alufelni oldalán pontosan ezt jelölik. Ha tehát legalább az egyik ott virít a tárcsán, akkor az adott felni legális cserealkatrész. Azokról a jelölésekről van itt szó, amik szavatolják, hogy az eszköz a gyártó által megjelölt autótípusokra a gyári eredeti alkatrésszel csereszabatos módon használható.

Ha már a betűkódokról van szó, érdemes kitérni a többi jelölésre is. A Suzuki Swift gyári alufelni PCD jelölése az osztókörátmérőt takarja, milliméterben. Ha tehát a PCD 112, akkor 112 mm-es osztókörrel gyártott felniről van szó, azaz a kelléket rögzítő csavarok furatai egy 112 mm átmérőjű körön találhatók. A rögzítőcsavarok számát 5×112 formátumban is jelölni szokás, ahol az első szám a csavarok száma, a második az osztókör átmérője.