Fekély kezelése lassan, de biztosan


Egészség / péntek, augusztus 12th, 2022

Egy betegség, aminek az eredete többféle lehet, viszont a tünetei mind nagyon hasonlóak. Fájdalom, nehéz érzés, bőr hámlása és elszíneződése, dagadt lábfej, ezek azt mutatják, hogy fekély kezelése kötelező teendő. Ugyanis, ha már van seb, akkor komoly a probléma és a mielőbbi gyógyítás elengedhetetlen. Ha mindez nem történik meg, ápolatlan és csak figyelmen kívül van hagyva, akkor bizony jöhet az amputáció, sőt, a halál is bekövetkezhet.

A fekély kezelése időigényes, de bárki felgyógyulhat ebből, ha tesz érte. Az első, hogy orvos lássa, megvizsgálja alaposan a bőrt, az ereket, pulzust és vérnyomást mér, majd megmondja, mit mit tegyünk. Mindezek mellett, a sebet tisztán kell tartani és úgy ápolni, ahogy tanácsolták. Amint említettük, lassú lefolyású a gyógyulás, eléggé összetett, többlépcsős folyamat, több orvos és szakember is szóba jöhet a fekély kezelésekor, plusz még mi is tehetünk magunkért természetes módon, például a mézes sebkezeléssel, amit klinikai tanulmányok is megerősítenek.

Érszűkületes láb kezelése otthon, gyógyszerek nélkül

A verőerek megbetegedése igen komoly is tud lenni. Ha még nincs ilyen problémánk, szerencsések vagyunk, mert megelőzhetjük a kialakulását, ha pedig már ezzel küzdünk, íme egy segítő leírás! Az érszűkületes láb kezelése otthon végrehajtható eredményesen. Persze először mindenképpen szakembernek meg kell mutatni, majd a diagnózist követően orvosi ajánlás, gyógyszeres kezelés vagy egyebek mellett, mi magunk is javíthatjuk, sőt, visszafordíthatjuk.

Az érszűkületes láb kezelése otthon megtehető gyógynövényekkel is, hogy a műtét ne legyen szükséges, megelőzve az esetleges amputációt. Ezen növények közé tartozik például a fokhagyma vagy a mustármag, amelyek serkentik a vérkeringést. Nagyon sok esetben, ha időben felismerjük a problémát, még visszafordítható és nem lesz szükséges az érszűkületes láb kezelése otthon. Ha tehetjük, inkább előzzük meg ezt, tartsuk sakkban a súlyunkat, a koleszterint, együnk egészségesebben, több zöldség és gyümölcs legyen az étrendben, mozogjunk napi rendszerességgel és a gondok elillannak!