Fő a biztonság a magas ablakok tisztításakor


Szolgáltatás / szerda, október 26th, 2022

A legtöbb takarítási feladatnál nem kell külön számolni a biztonsággal és nem szükségesek különösebb óvintézkedések sem. A magas ablakok tisztítása esetén azonban nem szabad ezekről megfeledkezni. Amikor a nyílászárók magasan vannak, a megszokottnál nehezebben elérhető helyen, akkor bizony fontos a biztonság.

Nyilván, ha az ablakok összes része, eleme egyszerűen elérhető két lábbal is a földön állva, tehát nem kell létra és nem szükséges a nyújtózkodás sem, akkor nem kell gondoskodni a fent említettekről. Azonban, ha a magas ablakok tisztítása már egy sámlit is megkövetel, nem is beszélve arról, hogy mondjuk már egy létra is kötelező, komolyan kell venni az óvintézkedéseket.

Az ember a saját biztonsága érdekében jól teszi, ha körültekintően jár el és mindent megtesz a saját védelme érdekében. A magas ablakok tisztítása során az első lépés egy olyan alkalmatosság kiválasztása, ami mindig biztos lábakon áll. Szóba sem jöhet egy olyan szék vagy létra, ami nem stabil.

Nem szabad a kellék billegjen. Sőt, ami az is fontos, hogy azon ne kelljen majd lábujjhegyre állni. Ha a lakás például egy emeletes házban található, akkor a magas ablakok tisztítása során a biztonság a legfontosabb. Jó ekkor, ha segít a tulajdonosnak valaki, aki egyből tud reagálni, ha esetleg baj van.

Növelheti a teljesítményt a napelem tisztítás

A napelemekkel foglalkozó szakemberek mindig elmondják a tulajdonosoknak, hogy fontos a szerkezeteket tisztán tartani. Ha profi módon történik a napelem tisztítás, kiváló eredménnyel, akkor a bevonaton megváltozik a fény visszatükröződése. Ennek eredményeként pedig a napelem több energiát termel. Tehát a gyakori napelem tisztítás teljesítménynövekedést eredményez.

A napelemes panel rendszerek remek befektetésnek bizonyulnak, viszont számolnunk kell azzal, hogy nem tisztítják magukat automatikus módon. Sajnos, ha az eső gyakran mossa a berendezést, az nem minősül elégségesnek, tehát ez nem egyenlő a profi napelem tisztítás eljárással. Éves szinten legalább egyszer ajánlatos a takarítása, hogy aztán a maximális mennyiségű energiát tudja kitermelni.