Folyton migrénnél küzd?


Egészség, Szolgáltatás / szerda, április 26th, 2023

Sajnos egyre több ember panaszkodik erőteljes fejfájásról, aminek egyetlen hatékony és hosszú távú megoldása van, a migrén kezelése. No de mivel, mi által lehet legyőzni ezt az órákon át tartó, nyilalló fájdalmat? A migrén kezelése természetesen, mint minden fájdalom rövidtávon is kezelhető gyógyszerek által, de tisztában kell avval lenni, hogy ez csak tüneti kezelés. A hosszú távú megoldás a gerincgyógyító masszázs terápia, mely a migrén gyógyításában élen jár.

A hormonális változások, például a menstruációs ciklus vagy a terhesség, befolyásolhatják a migrén kialakulását. Sok nő migrénes rohamokat tapasztal menstruáció előtt vagy alatt. Ilyenkor is hatásos a migrén kezelésében a gerincgyógyító masszázs terápia.

Bizonyos élelmiszerek és italok, például a vörösbor, sajtok vagy koffein, migrént válthatnak ki bizonyos embereknél. Ezek felhagyásával könnyen kezelhető a migrén.

A stressz, az alváshiány, a zaj és a fény ingerek migrént okozhatnak vagy súlyosbíthatnak.

Néhány embernél a migrén ciklikusan jelentkezik, és hónapokon keresztül rendszeresen visszatér. Ilyen esetben mihamarabb fel kell keresni a szakembert a migrén gyógyítása révén.