Időben forduljunk fogorvoshoz, ha jön a bölcsességfogunk!


Szolgáltatás / vasárnap, május 6th, 2018

Amikor a bölcsességfog növekedni kezd, sajnos nagyon nagy százalékban okoz valamilyen problémát a szájüregben. Ez egyszerű gyulladástól az állkapocs megrepedéséig bármilyen szintű lehet, így amikor észrevesszük, hogy megindult a növekedése, azonnal forduljunk fogorvoshoz.
Nagyon kevés azoknak az embereknek a száma, akik olyan helyzetben vannak, hogy a bölcsességfoguk semmilyen komolyabb problémát nem okoz, egyszerűen csak kibújik. Azok száma, pedig, akik még ennél is szerencsésebbek, és egyáltalán nem nő ki a bölcsességfoguk, még sokkal kevesebb.
Amennyiben mi nem ezen kevesek közé tartozunk, a bölcsességfog eltávolítása a legjobb megoldás.
Szerencsére, ma már, a modern orvostudománynak köszönhetően a bölcsességfog eltávolítása egy nagyon egyszerű, rutin beavatkozásnak minősül, és szinte minden esetben, teljesen fájdalommentesen végezhető el.
Ahhoz viszont, hogy ez így legyen, fontos, hogy minél hamarabb kikérjük fogorvosunk véleményét, amint megkezdi a növekedést, hogy a bölcsességfog eltávolítása előre megtervezhető legyen és a fog ne okozzon olyan problémákat, mely sokkal komolyabb beavatkozást tesz szükségessé.
Mivel a bölcsességfog eltávolítása nem jelent különösebb kellemetlenséget, és valószínűleg nem úszhatjuk meg, nem érdekes halogatni!