Jobb hangminőséget nyújt a hifi DAC


Webáruház / hétfő, május 16th, 2022

A legtöbb otthoni PC és laptop hangkártyája átlagos vagy átlagon aluli hangminőségre képes. A baj azzal van, hogy az alaplapba integrált chip nagyon sok zavart össze tud szedni a környező áramkörökből. Ezért is lehet szükséges a külső hangkártyaként funkcionáló USB hifi DAC.

A segítségével kiküszöbölhető a laptopok és számítógépek integrált hangkimenetének elmosott, dinamikában gyenge jellege, illetve búcsút lehet inteni a térábrázolásban középszerű zenei élménynek.

A hifi DAC legfontosabb szerepe egyértelműen az, hogy a gépről küldött, aszinkron USB digitális adatfolyamot analóg jellé konvertálja át úgy, hogy közben megvédje az audio jelet a laptop vagy asztali PC belső áramköreinek zavaraitól. Egy magas minőségű hifi DAC ismérve, hogy sokkal élvezhetőbb, élettel telibb, tisztább hangélményt biztosít.

Továbbá az is a jó oldala, hogy egyes konverterek akár több ki- és bemenettel is rendelkeznek. Ennek hála pedig nem csupán a számítógép, hanem más forrás készülékek is társíthatók az eszközhöz. A legkisebb hifi DAC pedig nem nagyobb, mint egy pendrive. Nem csupán PC, hanem iOS/Android mobileszköz külső hangkártyájaként is használható.

RCA audio kábel sokféle minőségi szintben

Akárcsak a legtöbb audio vezetékek, úgy az RCA kábelek is többféle minőségi kategóriában léteznek. Ugye az RCA audio kábel a legáltalánosabb összekötőt jelenti a forrás készülékek és az analóg sztereó hangjel átviteléhez. Melyiket érdemes választani? Belépő szintű termékeknél bőven elég az induló kategóriás, KáCsa KCB és KCE. Igazán jó hangminőség érhető el ezekkel.

Mi a helyzet, ha közép- és felsőkategóriás hangrendszerekhez kell az RCA audio kábel? Érdemes ekkor a magas minőségre törekedni. Fontos a komolyabb felépítés és a tisztább alapanyagok megléte, hiszen ezek egyértelműen szebben kidolgozott és élethűbb hangzást eredményeznek. A kacsa-audio.hu oldalon az RCA audio kábel készre szerelve, megadott hosszúságban rendelhető meg. A vezeték csatlakozóján lévő feliratok jelölik a jel haladási irányát. Érdemes ellátogatni a cég oldalára, ahol egyszerű a vásárlás.