Keresztlézer építőipari felhasználásra


Szolgáltatás / péntek, február 24th, 2017

Az egyik legnépszerűbb lézeres szintezőeszköz a keresztlézer. Sikere elősorban könnyű használatának köszönhető. Az építőipari síkkitűző keresztlézerek működése nem is bonyolult.

A szintezőlézer bekapcsolása után rendszerint néhány másodperc alatt a készülék elvégzi az önszintezést, azaz a lézerfejet vízszintesbe/függőlegesbe állítja. Ha a készülék ferdesége nagyobb mint amit képes korrigálni rendszerint fénnyel és hangjelzéssel is figyelmeztet. Tehát bekapcsolás után azonnal szemmel látható erős vízszintes és függőleges lézerfényt kapuk.

Ennek köszönhetően könnyedén ellenőrizhetjük a vízszintes magasságot és függőlegest. Léteznek olyan keresztlézerek is, melyek akár pontok kivetítésére is képesek. Ezek előnye rendszerint a függőzésben és a derékszöges kijelölésben van. Ha gyakran szükséges a derékszög kijelölése, akkor célszerűbb olyan keresztvonallézert választani, ami mind a négy irányba vetíti a függőlegest. Így ha már az egyik függőleges be van állítva a megfelelő irányba, a merőlegest azonnal megkapjuk mind a kettő irányba.

Beltéri szintezés esetén a piros lézeres szintezőlézerek hatótávolsága rendszerint 10 méter. Ha ennél is nagyobb munkaterületre van szükségünk, akkor érdemes a zöld lézerfényű eszközt választani. A zöld lézerfény jobban látható, használatához nincs szükség kiegészítő jelfogóra.

Ha felkeltette érdeklődését a keresztlézer eszköz használta, látogasson el a MuszerGuru.hu weboldalunkra, ahol az ipari minőségű vonallézerek közül kiválaszthatja az Önnek megfelelő típust.