Ki kell használni a lehetőségeket!


Szolgáltatás / szerda, május 16th, 2018

Amikor valaki megkérdezi tőlem, mit is csinálok falójában, először csak annyit szoktam mondani, hogy SEO-zok. Ez persze nagyjából semmit nem mond, az esetek 99 százalékában, így kicsit ki kell fejtenem, mit is takar pontosan ez a kifejezés.
Nem szeretem azt mondani, hogy profi szövegíróként dolgozom, mert ez valahogy kicsit beképzelten hangzik, pedig a valóság az, hogy profi szövegíró vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy eszméletlenül-nagyon jól írok szövegeket, hanem, hogy megtanultam a keresőbarát szövegírás rejtelmeit és pénzt kapok érte. Mert a profi azt jelenti, hogy profitálunk abból, amit csinálunk. A SEO valójában a keresőbarát szövegírás, ami azt jelenti, hogy a keresőoldalak szabályait betartva, olyan szövegeket hozunk létre, aminek következtében az optimalizálni kívánt oldal magasabb szintre emelkedik, így az emberek száméra könnyebben elérhetővé, megtalálhatóvá válik. Ezeknek a szövegeknek nem feltétlenül az a lényege, hogy valós információt közvetítsen, hanem az, hogy a megfelelő módon legyen felépítve, így a keresők motorja a lehető legpozitívabban értékelje és sorolja be őket. Erre már kaptam azt a kérdést, hogy akkor „csalsz”?
Én ezt nem gondolom csalásnak, de valóban, a kiskapukat használjuk ki, hogy az adott cég a lehető legelőnyösebb helyzetbe kerüljön. A helyzet az, hogy ma már, aki ezt nem használja, az nem tud érvényesülni, így ez nem csalás, hanem szükséges.