Kicsi, de hatékony a Nice FLO2 távirányító


Szolgáltatás / vasárnap, június 10th, 2018

Hosszú évekbe telt mire végre megvalósult egy nagy álmunk, miszerint a garázskaput vagy éppen a bejáratit mostantól egyetlen gombnyomással ki lehet nyitni? Akkor élvezzük ki bátran ezt a kényelmet, a Nice FLO2 távirányító jóvoltából! Ez a kisméretű egység az egyik fő része a teljes rendszernek. Milyen hihetetlen, hogy egy szinte gyufásdoboz méretű dolog képes esetenként több 100 kilogrammos szerkezet mozgatására! Ez a tudomány! A rendszer nagyon összetetten működik, aminek csak egyik része a Nice FLO2 távirányító.

Ez adja meg a jelet, aminek hatására a motor beindul és kitárja előttünk a bejáratot. Természetesen mindez nem működne elektromos áram nélkül. Az utóbbi években egyre jobban divatba jönnek ezen szerelések, hiszen azok először is kivételes stílussal rendelkeznek, másodszor pedig megkímélik a tulajdonost az állandó nyitogatástól. A Nice FLO2 távirányító ennek érdekében mindig legyen kéznél és vigyázzunk arra, hogy biztosan ne veszítsük el, mert akkor vége a jó életnek, legalábbis, amíg nem pótoljuk azt valamilyen módon.

Nézzük meg akkor kicsit pontosabban, hogy mégis milyen más eszközökre van szükség a teljes rendszer kiépítéséhez. Az elektromos tolókapu szett kihagyhatatlan része a kötött sínpálya, amin mozog a fémszerkezet. Ezt egy görgő biztosítja, amire jelentős teher nehezedik, ezért a kiválasztásnál erre legyünk külön figyelemmel. Ha mindezek megvannak, akkor jönnek az elektromos tolókapu szett újabb fontos részegységei. Szükség van egy vevőre, ami a távirányító jelét fogadja. Ez kapcsolja be a motort, ami a lényegi erőkifejtést végzi.

Kell még egy fogaslécnek nevezett kiegészítő is, amibe kapaszkodik a húzó-toló egység. Ha mindez megvan, akkor jöhet az összeszerelés. Az elektromos tolókapu szett beállításához érdemes mesterembert hívni, mert csakis így biztosított, hogy minden a helyére fog kerülni. Maga a lényegi összeállítása nem kerül sok időbe. Ha elkészül, akkor már kezdetét is veheti egy próba, aminek során kiderül, hogy van-e még valami javítani való. Amennyiben minden jól működik, akkor élvezhetjük a kényelmet, amit az elektromos tolókapu szett nyújt.