Labor eszközök széles választéka


Szolgáltatás / vasárnap, november 4th, 2018

A labor eszközök skálája meglehetősen széles. Természetesen ide tartoznak az olyan tárgyak, mint amiket kémiaórán, vagy biológián megszoktunk, a bunzenégő, pipetták, óraüvegek, mikroszkópok és ezer féle minden, de ugyanakkor az olyan különleges berendezések és műszerek is, mint a gázkromatográf, vagy szemcseméret analizáló, amiről nem ciki, ha azt sem tudjuk micsoda.
De laboreszközök a mindennapi életünkben is gyakran megfordulnak, legtöbbször úgy, hogy nem is realizáljuk, hogy azok valójában laboreszközök. A kémcsövek, melyekben a vanília rúd van, mérőedények, egyéb tárgyak szinte minden konyha részét képezik.
Számomra meglepő, hogy sokan, ha például valamilyen hobbihoz keresnek laboreszközöket, például fiolákat, bemennek a hobbiboltba és jó drágán megveszik.
Rendben van, a kifejezetten laboreszközökkel foglalkozó cégek általában csak nagy mennyiségeket adnak az olcsó eszközökből, de vannak köztes megoldások. Üveg laboreszközök, mint a kémcsövek, mérőpoharak, lombikok, például borászati boltokban is beszerezhetőek, kicsit drágábban, mint a laboreszközös boltokban, de jóval a hobbiboltok alatt. Nekem mondjuk, gyakran jön jól az olcsó 100-200 darabos kiszerelés, mondjuk kémcsőből, de ha önnek csak pár darab kell, akkor is érdemes olyan boltot keresnie, mely laboreszközökkel foglalkozik és nem drágán venni meg, ugyan azt.