Naptej babáknak felesleges rizikófaktorok nélkül


Szolgáltatás / csütörtök, június 15th, 2017

Köztudott, hogy a babák bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, ezért fokozottan oda kell figyelni, hogy milyen anyagokkal kerülnek kapcsolatba. Jól meg kell válogatni, hogy milyen ruhácskákat adunk rájuk, illetve azt is, hogy ezeket mivel tisztítjuk, mert hiába a bőséges öblítés, maradhat a textíliákon annyi tisztítószer, ami irritálhatja a kicsiket. Továbbá, nagy figyelmet kell fordítani a kozmetikumok beszerzésére is.

Például egy naptej babáknak egészen más összetételű kell legyen, mint a felnőtt változat. Először is, amennyire csak lehet kerülni kell a szintetikus anyagokat, mert a piciknek még nincs kialakulva egészen az immunrendszerük és nem tudnak ezek ellen védekezni. Valamint az olyan természetes összetevőktől is érdemes tartózkodni, amiről tudjuk, hogy allergiát okozhatnak. Ezekkel majd lehet később próbálkozni, de ameddig lehet, addig az a legjobb, ha minél semlegesebb naptej babáknak kerül alkalmazásra.

Az illat- és festékanyagok is produkálhatnak bizonyos kellemetlen tüneteket, így ezeket is javallott ellenőrizni a tubus vagy flakon oldalán feltűntetett listán.

Ugyanakkor fontos, hogy a naptej babáknak megfelelő fény- és UV-védő képességgel rendelkezzen, hiszen elsősorban ezen célból alkalmazzuk ezt a készítményt. Ha ezt nem tartjuk szem előtt, akkor komoly szövődmények is lehetnek és hamarosan a napallergia ellen fogjuk keresni a megoldásokat.

Sajnos, ez a probléma nemcsak az elővigyázatosság hiánya miatt alakulhat ki, hanem egyéb tényezők is befolyásolhatják, így szinte akárkit érinthet a dolog. Napallergia ellen a legfontosabb, hogy ugyanúgy, mint a naptej kicsiknek esetében, törekedjünk a természetességre. Itt is olyan készítmény mellett érdemes dönteni, ami minél kevesebb vagy egyáltalán nem tartalmaz olyan anyagot, ami irritációt, allergiát okozhat.

Ez nagyon fontos ahhoz, hogy ne terheljük meg az amúgy is igénybevett területet. Hangsúlyozni kell, hogy napallergia ellen a legjobb a megelőzés, ugyanis hivatalos gyógymód még nem létezik rá. Tehát, a megfelelő fényvédő krémek kulcsszerepet játszanak a tünetek elkerülésében és enyhítésében is.