Padlizsán tippek


Szolgáltatás / hétfő, augusztus 8th, 2016

 

  1. Talán kevesen tudják, de a padlizsán zöld levele, kocsányos szára mérgező, ezeket mindig el kell távolítani. Ha azt kéri a recept, hogy a héjat távolítsuk el akkor legegyszerűbb, ha pár percre forró vízbe tesszük, és utána könnyedén lehúzzuk
  2. A padlizsánt még felhasználás előtt érdemes besózni, mert így levet ereszt és könnyebben is kisüthető. Ha kieresztette a levet akkor töröljük át, és máris kezdhetjük a sütést.
  3. Sózással a padlizsán kesernyés ízétől is megszabadulhatunk. A só elvonja a keserű levet. Ezt leönthetjük és a padlizsánt utána alaposan töröljük át. Ha átmossuk a padlizsánt akkor a sótól is megszabadulhatunk

 

  1. Mivel sokan jó előre szeretünk dolgozni a konyhában, ezért ha a padlizsánt is jóval az elkészítés előtt pucoljuk meg, akkor pár csepp citrommal átkenve biztosak lehetünk abban, hogy nem fog bebarnulni, mire sorra kerül.
  2. A padlizsánt sokszor szoktuk sütni. Sütés előtt érdemes villával több helyen megszúrni, így jobban át fog sülni.
  3. A padlizsán sütve is nagyon finom. Sütés előtt olíva olajjal kenjük be és akkor a roston sütéskor sokkal kevesebb zsírt fog magába szívni.
  4. A rántott padlizsán is sokak kedvence. Azt a praktikát azonban kevesen ismerik, hogy előtte érdemes 20-25 perce tejbe áztatni a szeleteket. Sokkal ízletesebb lesz. Érdemes kipróbálni.
  5. A padlizsán mellé a következő fűszerek illenek: kakukkfű, bazsalikom, menta, oregano, petrezselyem, hagyma, fokhagyma. Kedvenc társai a konyhában: paradicsom, sajt, sonka és a joghurt.