Profi WordPress weboldal készítése


Szolgáltatás / hétfő, október 17th, 2022

A profi WordPress weboldal készítés nem egyszerű feladat, hiszen sokan nincsenek tisztában a WordPress tartalomkezelő rendszer működésével és egy hatékony weboldal jellemzőivel. Ha azt szeretnéd, hogy szakmailag és üzletileg is előnyös megjelenést kölcsönözz vállalkozásodnak az online térben, akkor bízd profikra a webhelyed elkészítését!

Milyen részekből áll egy weboldal?

Gondoljuk csak végig, hogy milyen összetevőkből épülhet fel egy weboldal:

  • Marketing csatornák;
  • Tartalommarketing eszközök, például blog oldal;
  • Kapcsolatfelvételi űrlapok;
  • E-mail feliratkozás lehetősége;
  • Landing oldalak;
  • E-kereskedelem és webshop funkciók.

És ez mind csak a jéghegy csúcsa, amik minden üzleti WordPress weboldal alapvető kellékei. Ha nem rendelkezel megfelelő informatikai és webdesigner tapasztalattal, akkor nagyon nehéz dolgod lesz. Ezért célszerű egy hozzáértő csapat segítségét kérni profi weboldal készítés során.

Miért a WordPress weboldal készítés a legjobb?

A WordPress legnagyobb előnye, hogy egy teljesen ingyenesen használható CMS rendszer, ami a világon elérhető összes weboldal kb. 40%-át üzemelteti.

Profi WordPress weboldal készítése

Ennél fogva nincs szükséged másra, mint egy jó minőségű tárhelyre, és egy a márkádhoz passzoló domain névnek a megvásárlására. A CMS rendszer már ingyenes lesz a WordPress formájában, beleértve a rengeteg díjmentesen letölthető bővítményt és sablont.

A weboldal készítés nem túl bonyolult, de nem is a legegyszerűbb. Mindazonáltal a WordPress kezelőfelülete könnyen átlátható és magyar nyelven is elérhető.

WordPress weboldal készítést megelőző lépések

Tárhely szolgáltatót kell választani, ahol a weboldalunkhoz tartozó fájlok és tartalmi elemek kerülnek majd tárolásra. Létezik osztott tárhely, VPS tárhely, dedikált és felhőalapú tárhely, illetve specifikusan WordPress tárhely is.

Ezután következik a domain név regisztrációja, ahol érdemes magyarországi .hu végződésű domaint vásárolni, ha csak nem szeretnénk nemzetközi szinten terjeszkedni.

Nem szabad még elfelejteni az SSL tanúsítvány megvásárlását és aktiválását, aztán pedig a WordPress feltelepítését.

Hogyan készítsek WordPress weboldalt?

Először is válaszd ki a számodra ideális WordPress sablont, ami lehet ingyenes vagy fizetős is. Minden sablon egyedi elrendezést biztosít a weboldaladnak, meghatározza az oldal felépítését és kinézetét.

Természetesen lehetőség van a testreszabásra is különböző WordPress bővítmények segítségével, illetve új oldalakat és bejegyzéseket adhatsz hozzá.

Ne felejtkezz el a keresőoptimalizálásról sem (SEO), amely biztosítja, hogy a weboldalad jó helyen rangsoroljon a Google Keresőben.