Színes horgolás könyv kezdőknek és haladóknak


Webáruház / kedd, szeptember 1st, 2015

A legszebb horgolási mintákat könyvekből is könnyedén meg lehet tanulni, ahol lépésről-lépésre, színes képekkel végig vannak vezetve a modellek. Mielőtt belekezdenénk azonban a munkába, mert kell ismerkedni a rendelkezésünkre álló alapanyagokkal, eszközökkel, majd ha ezeket kiválasztottunk, jöhet a munka. A horgolás könyv többféle csoportba kategorizálja a mintákat, így könnyebben rá tudunk lelni arra, amelyik leginkább tetszik. A technika elsajátítása igazán nem jelent nehézséget. Kezdőként is sikerélményünk lesz. A szemfelszedést mindig helyesen kell elvégezni.

A horgolás könyv első része rendszerint a horgolás alapvető technikáit mutatja be. Ha az alapokat tudjuk, akkor már bátran lehet játszadozni a mintákkal. Mindenegyes mintánál fázisfotók vannak, amelyek könnyedén lekövethetőek. A legnépszerűbb díszítőmintákat is meg lehet tanulni, mint a bogyók, csomók, hullámok vagy pálcikák. A minták egyáltalán nem bonyolultak. Csak egy kis kézügyességre lesz szükségünk ahhoz, hogy az eredmény mutatós legyen. Nagyon szép legyező és kagylómintákkal is meg lehet ismerkedni. A horgolás könyv tartalmában a háló- és rácsminták leírásai is megvannak. Természetesen különleges mintasorozattal is találkozhatunk, mint például a gyöngyös sorok, nagy fodrok, hurokminta. Nagyon sokan horgolnak babáknak, így ruhácskákat, kiscipőket szinte 1-2 nap alatt el lehet készíteni. Ha már az alapok megvannak, akkor többféle haladó horgolás könyv között lehet válogatni.

Érdemes kézbe venni a szegélyekkel foglalkozó könyvet is, aminek a segítségével díszíteni, csinosítani lehet. Akár mini horgolási minták iránt is érdeklődhetünk, amelyeket félóra alatt el lehet készíteni, így utazások során könnyedén tudunk horgolni. Vidám és ötletes dolgokat, tárgyakat készíthetünk el, amelyek akár ajándéknak is tökéletesek. Ezek mellett, akár játékokat, babákat is lehet horgolni. Igaz, hogy ez már haladó szinten lehet elkezdeni, de bőven kapható olyan horgolás könyv, ahol a játékok készítésével ismerkedhetünk meg. Nagyon sokan horgolnak sapkákat, sálakat vagy kendőket. Zoknit horgolni csak haladóként lehet.

Csodás színekkel dolgozhatunk, hiszen a fonalakat elképzeléseink szerint tudjuk összeválogatni. Klasszikus, elegáns és újszerű minták mellett, személyre szabottan is lehet horgolni. A horgolás könyv abban is segítségünkre lehet, hogy a különböző mintákat könnyedén össze tudjuk majd társítani. A csipkehorgolás már egy teljesen más világot jelenít meg. Több fejezeten át tárgyalja azokat a lépéseket, amelyek nélkül nem lehet belevágni a csipke elkészítésébe. Az ezzel kapcsolatos horgolás könyv online is megvásárolható.