Winota – A produktivitás titka a jó környezet


Szolgáltatás / csütörtök, február 1st, 2024

A home office elterjedésével egyre nagyobb hangsúlyt kezdtünk el arra fektetni, hogy az otthoni környezetet multifunkcionálissá, kényelmessé, és a munkához is megfelelővé alakítsuk. Bár még sok-sok olyan munkahely van, ahol nem foglalkoznak különösebben azzal, hogy az alkalmazottak milyen körülmények között kell, hogy dolgozzanak, a nyugati minták egyre közelebb kerülnek hozzánk is.

Ezeknek a mintáknak pedig alapja, hogy az alkalmazottnak kényelmes és kellemes munkakörnyezete legyen, hiszen a kellemes környezet jótékony hatással van a produktivitásra. Persze, vannak, akik visszaélnek ezekkel a kényelmi faktorokkal, és ellustulnak, vagy nem azzal foglalkoznak, amivel kellene, például inkább a Winota oldalán ülnek, de vannak, akik ezt igenis értékelik, és lelkiismeretesen, tevékenyen dolgoznak.


Felmerülhet benned a kérdés, hogy miért és honnan jött ilyen hirtelen éppen ez a példálózás, valójában bármi mást is mondhattam volna. Vannak, akik az online vásárlásaikat szeretik a munkájuk idejében elintézni, ha már amúgy is gép előtt ülnek, és vannak olyanok is, akik valamilyen videojátékba vágnak bele. Mindenesetre nekem a Winota jutott eszembe. Be kell vallanom, nem véletlen, hogy ez jutott az eszembe, ugyanis volt egy munkatársam, aki rendszeresen ezzel foglalkozott a munka helyett.

A Winota helyett tehát bármi mást is mondhattam volna, és ez nem is számít. A lényeg az, hogy nem is gondolnánk, milyen sokat számít a környezet, milyen sokat hozzá tud adni ahhoz, hogy hogyan érzed magad egy munkakörben, és mennyire tudsz ügyeskedni. Persze, a megfelelő munkakörnyezet kialakítása nemcsak a saját felelősséged, főleg, hogyha nem otthonról dolgozol, de ha már tudsz róla, hogy ez egy fontos szempont, hasznos lehet, ha a feletteseid irányába is kifejezed az erre vonatkozó igényeidet.